Een dag uit het leven van Jihane Ben Massoud - adviseur

Dit keer is het mijn beurt om de lezer mee nemen in de ‘dag uit het leven van een adviseur’. Het belooft en volle dag te worden. Om kwart over zeven uur start ik mijn laptop op terwijl ik op de achtergrond de koffiemachine hoor ronken. Zwarte koffie volgt, de motorolie van mijn werkend bestaan. Ik maak mijzelf klaar om te vertrekken en stap rond een uur of acht de auto in, op weg naar ons kantoor in Utrecht.

Thuiswerken biedt een hoop flexibiliteit, maar onder de collega’s zijn is af en toe ook fijn. Vanuit Rotterdam is het normaal gesproken zo’n 40 minuten rijden naar kantoor. Nu doe ik vanwege een ongeval onderweg er bijna twee keer langer over. Gelukkig is de Kia Niro behalve een handig vervoersmiddel ook een kantoor op wielen van waaruit je prima telefonisch zaken met collega’s en opdrachtgevers kunt afstemmen.

Eenmaal op kantoor aangekomen verover ik snel een ‘hok’. Want hoe fijn het ook is om onder de collega’s te zijn, een beetje kunnen doorwerken is ook wel prettig. De mens is een vat vol tegenstrijdigheden. Vanuit het geclaimde territoriale gebied bekijk ik de binnengekomen mails en maak ik een lijst met zaken die ik vandaag gedaan wil hebben. ’S middags staan er selectiegesprekken gepland. De kandidaten komen op kantoor en mijn collega Esmeralda heeft alles, van een ruimte tot parkeerplek, geregeld. Fijn! De selectiegesprekken voer ik met mijn collega Peter. Hij is onlangs bij Rieken & Oomen gestart als senior werving- en selectieadviseur. Een leuke, deskundige collega die het klappen van de zweep kent als het gaat om werving en selectie. In het kader van zijn inwerkperiode trekken we komende tijd gezamenlijk op in een aantal procedures. Leuk om elkaar op die manier beter te leren kennen en over de inhoud van het vak te kunnen sparren. 

Door de gesprekken die ‘middags gepland staan, heb ik tot 13 uur de tijd om andere lopende zaken af te handelen. Ik begin met een mail richting LabV, onze samenwerkingspartner op het gebied van assessments. Voor een kandidaat die tot benoeming is voorgedragen wordt een ontwikkelassessment ingezet. Ik zet op de mail wat de specifieke onderzoeksvragen zijn en stem het vervolg met de opdrachtgever af. 

 Om 11 uur volgt een digitaal overleg met mijn collega Tamara. Sinds kort is Rieken & Oomen overgegaan op MySolutions, een recruitmentsoftware dat ons in staat stelt efficiënter te werken. We bespreken de openstaande punten, verdelen de taken en maken vervolgafspraken. Altijd fijn, zo’n overleg waar je weer stappen in de goede richting kunt zetten.

Het is inmiddels 12 uur en ik bekijk mijn lijstje met openstaande punten: een offerte opstellen voor een opdrachtgever, het schrijven van een artikel naar aanleiding van het event ‘Rijnlands organiseren’, het klaarmaken van de stukken voor de Autoriteit Wonen en nog wat kleine organisatorische zaken die in de mail oppoppen. Toch maar weer even herprioriteren en nu eerst de selectiegesprekken voorbereiden.

Na de selectiegesprekken bel ik nog even met collega Lenie en geef haar een terugkoppeling van de gesprekken en stemmen we een en ander af voor het vervolg. Zo’n dag vliegt voorbij, het is inmiddels 18:00 uur. Tijd om weer de auto weer in te stappen. Gelukkig is het dit keer maar 40 minuten rijden naar huis. 

Auteur

Afbeelding
Jihane
Jihane Ben Massoud
13 februari 2023