Werving & selectie

De hoofdmoot van ons werk bestaat uit volledige trajecten van werving en selectie. Zo’n traject loopt van een nauwkeurige beoordeling van de situatie, via een efficiënte wijze van werving, tot en met een zorgvuldige evaluatie en nazorg. Dit betekent echter niet dat Rieken & Oomen een standaardprocedure voorstaat. Integendeel: úw wensen en ambities - als kandidaat én opdrachtgever - staan altijd centraal voor ons. Ook voor interim-management, projectmanagement of tijdelijke aanstellingen bent u bij ons aan het goede adres.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het geheel, maar ook voor de onderdelen. Op uw verzoek stellen we bijvoorbeeld een functieprofiel op, helpen we uw sollicitatiecommissie of voeren we loopbaanadvies- of coachingsgesprekken. Natuurlijk staan we u terzijde met informatie en advies over alles wat van belang is, zoals het voeren van selectiegesprekken, de functie van persoonlijkheidsonderzoek, inwerkprogramma’s of coachingstrajecten. En als het nodig is, geven we de zaak uit handen. Onze specialisatie ligt met name in het maken van de perfecte match voor functies binnen directies, management en Raden van Toezicht. Uiteraard nemen wij u ook de agendaplanning en de persoonlijke en administratieve behandeling van sollicitanten uit handen. Onze werkwijze is nooit routinematig, maar altijd toegesneden op uw wensen.

Interim management

Interim management kan een passende oplossing zijn voor een tijdelijke situatie bij (on)verwachte reorganisatie, ter overbrugging van invulling van een vacature of voor het vlottrekken van een project. Wij selecteren zorgvuldig ervaren interimmers die bewezen hebben organisaties verder te helpen met hun specifieke vaardigheden. Hierbij gaat oog voor mensen en resultaat samen: wij werken met bevlogen en inspirerende managers en projectleiders, met een brede kijk op zaken, gericht op pragmatische oplossingen. En natuurlijk verkennen wij uw vraag nader door een persoonlijke intake, waarin wij uw situatie en wensen in kaart brengen en vertalen naar de gewenste kennis en ervaring. Om de kwaliteit van de invulling te borgen, werken wij in dit traject ook samen met het interim-netwerk van Rijnconsult.  

Toezichthouders

Toezichthouders en commissarissen bij organisaties met een maatschappelijke functie moeten hun werk doen in een steeds complexer wordend krachtenveld van overheid, markt en samenleving. Vanuit onze expertise vinden we het van belang dat een zorgvuldige procedure, een juiste profielschets en een zorgvuldig traject van werving en selectie bijdragen aan een evenwichtige samenstelling van de Raad van Toezicht, aan een harmonieuze opbouw van kennis, kunde en karakters en aan een goede samenwerking met de Raad van Bestuur. Wij beschikken over een omvangrijk en gekwalificeerd eigen bestand met kandidaten uit alle delen van het land en divers qua achtergrond.
>> lees meer
 

Op het gebied van assessments ,loopbaanonderzoek, coaching, opleidingen en trainingen werken wij nauw samen met organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Rieken&Oomen leestip

Rijnconsult gebruikt nieuwe, door Belastingdienst goedgekeurde overeenkomstHet zal u niet ontgaan zijn: vanaf 1...
Door:
Jan-Willem van Stijn
Op het moment dat rechtszaken rondom onder andere Vestia en Meavita tot een einde of schikking komen, worden de...
Door:
Bas van der Velde
De juiste persoon op de juiste plek krijgen. In deze rubriek van het vakblad Boardroom Zorg blikken Tiny Rieken...
Door:
Marissa Jalink