Werving & selectie

De hoofdmoot van ons werk bestaat uit volledige trajecten van werving en selectie. Zo’n traject loopt van een nauwkeurige beoordeling van de situatie, via een efficiënte wijze van werving, tot en met een zorgvuldige evaluatie en nazorg. Dit betekent echter niet dat Rieken & Oomen een standaardprocedure voorstaat. Integendeel: úw wensen en ambities - als kandidaat én opdrachtgever - staan altijd centraal voor ons. Ook voor interim-management, projectmanagement of tijdelijke aanstellingen bent u bij ons aan het goede adres.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het geheel, maar ook voor de onderdelen. Op uw verzoek stellen we bijvoorbeeld een functieprofiel op, helpen we uw sollicitatiecommissie of voeren we loopbaanadvies- of coachingsgesprekken. Natuurlijk staan we u terzijde met informatie en advies over alles wat van belang is, zoals het voeren van selectiegesprekken, de functie van persoonlijkheidsonderzoek, inwerkprogramma’s of coachingstrajecten. Als het nodig is, geven we de zaak uit handen. Onze specialisatie ligt met name in het maken van de perfecte match voor functies binnen directies, management en Raden van Toezicht. Uiteraard nemen wij u ook de agendaplanning en de persoonlijke en administratieve behandeling van sollicitanten uit handen. Onze werkwijze is nooit routinematig, maar altijd toegesneden op uw wensen.


Ons hoofdproces

Klik op het plaatje voor een vergroting. Het hoofproces zijn de rode iconen. De blauwe iconen zijn de optionele keuzes. In overleg is maatwerk altijd mogelijk.

proces werving selectie

Toezichthouders

Toezichthouders en commissarissen bij organisaties met een maatschappelijke functie moeten hun werk doen in een steeds complexer wordend krachtenveld van overheid, markt en samenleving. Vanuit onze expertise vinden we het van belang dat een zorgvuldige procedure, een juiste profielschets en een zorgvuldig traject van werving en selectie bijdragen aan een evenwichtige samenstelling van de Raad van Toezicht, aan een harmonieuze opbouw van kennis, kunde en karakters en aan een goede samenwerking met de Raad van Bestuur. Wij beschikken over een omvangrijk en gekwalificeerd eigen bestand met kandidaten uit alle delen van het land en divers qua achtergrond. >> lees meer
 

Combinatie procedure Interim- vast

Een andere optie is de zogenaamde “combinatie procedure” waarbij wij eerst snel een interim-oplossing verzorgen, zodat er op een later moment, in alle rust en zorgvuldigheid, een vaste invulling voor de vacature gezocht kan worden. Onze adviseurs kunnen u als opdrachtgever hier een aantrekkelijk aanbod voor doen.
 

Verantwoord werven en selecteren in het Corona tijdperk

Corona heeft ook zijn impact op werving & selectie. Procedures worden regelmatig uitgesteld. Maar is dit ook nodig? Op dit moment ondersteunen we een aantal opdrachtgevers met  een online aanpak op afstand. Hiervoor gebruiken de tools als Microsoft Teams of Zoom. De aanpak behelst de volgende activiteiten:

  • Online organiseren van de intakegesprekken over de vacature, het opstellen van de vacaturetekst en de plaatsing hiervan op onze site, de site van de opdrachtgever, jobsites en Social Media.
  • Onze search vindt telefonisch en online plaats via onze database, LinkedIn en het persoonlijk netwerk van de collega’s van Rieken & Oomen en Rijnconsult.
  • Kandidaten kunnen telefonisch, per e-mail, Facebook, LinkedIn en WhatsApp bij ons terecht voor aanvullende informatie. Het aanleveren van motivatiebrieven en cv’s vond al online plaats.
  • De voorselectiegesprekken met interessante kandidaten vindt online plaats. Meestal via WhatsApp maar ook via Microsoft Teams of Facetime.
  • Pre-assessments en assessments als onderdeel van de procedure worden online afgenomen en in overleg met de kandidaat gedeeld per mail.

Tijdens deze voorselectie houden wij onze opdrachtgevers via de mail en telefonisch op de hoogte van onze vorderingen. Als deze fase is afgerond adviseren wij om met een aantal kandidaten in gesprek te gaan wanneer dit echt verantwoord is. Daarbij worden alle regels van het RIVM in acht genomen. Er worden geen handen geschud en er is tenminste 1,5 meter afstand tussen de gesprekspartners. De uiteindelijk geselecteerde kandidaat heeft in de meeste gevallen een opzegtermijn van gemiddeld twee maanden. Al met al zal een nu opgestarte procedure over zo’n vier maanden een startende medewerker opleveren.

Op het gebied van assessments ,loopbaanonderzoek, coaching, opleidingen en trainingen werken wij nauw samen met LabV en organisatieadviesbureau Rijnconsult.

Contact

Rieken&Oomen leestip

In deel 1 van deze serie over mannen versus vrouwen in topposities schreef ik dat de Nederlandse cultuur in...
Door:
Karin Straus, Sr. Consultant Rieken & Oomen/Rijnconsult
Ons wervings- en selectiebureau staat bekend om de vele vrouwen die zich bij ons melden en die wij plaatsen...
Door:
Karin Straus, Consultant Rieken & Oomen en Sjaak Pappe, Hofstede Insights
Rijnconsult gebruikt nieuwe, door Belastingdienst goedgekeurde overeenkomstHet zal u niet ontgaan zijn: vanaf 1...
Door:
Jan-Willem van Stijn
Op het moment dat rechtszaken rondom onder andere Vestia en Meavita tot een einde of schikking komen, worden de...
Door:
Bas van der Velde
De juiste persoon op de juiste plek krijgen. In deze rubriek van het vakblad Boardroom Zorg blikken Tiny Rieken...
Door:
Marissa Jalink