groepsfoto Rieken en Oomen

Typisch Rieken & Oomen

Rieken & Oomen is sinds 1988 actief met werving, selectie en interim. Vanuit onze vestigingen in Maastricht en Utrecht bemiddelen wij kandidaten voor reguliere- en interimfuncties. Onze werving richt zich in het bijzonder op toezichthouders, bestuurs- en managementfuncties in Zorg & Welzijn, Onderwijs, Binnenlands Bestuur en Wonen.Wij richtten ons oorspronkelijk op de bemiddeling van vrouwelijke managers en bestuurders. Nog steeds hebben wij diversiteit en inclusie in de breedste zin hoog in het vaandel staan.

Rieken & Oomen maakt onderdeel uit van Rijnconsult, een maatschappelijk betrokken organisatieadviesbureau.

Onze missie

Wij werken er bij Rieken & Oomen al vele jaren succesvol aan om getalenteerde kandidaten met een zo divers mogelijke achtergrond op mooie posities te bemiddelen. Ons wervings- en selectiebureau staat al ruim dertig jaar bekend om de grote hoeveelheid vrouwen die zich bij ons melden en die wij weten te plaatsen in mooie, aansprekende (top) functies. Onze oprichtster Tiny Rieken kreeg in 2019 zelfs een koninklijke onderscheiding vanwege haar grote verdienste voor het bevorderen van de positie van vrouwen in topfuncties en in de maatschappij.

Toch is diversiteit in de top van organisaties en het thema inclusie nog steeds geen vanzelfsprekendheid.

Want diversiteit is meer dan alleen mannen versus vrouwen. Het gaat ook over diversiteit in persoonsprofielen, achtergrond en culturele bagage. Meer diversiteit leidt tot betere resultaten en creëert een organisatiecultuur die doelgerichter, professioneler, innovatiever en toegankelijker is, gericht op de menselijk maat.

Bij Rieken & Oomen geloven we hierin en worden we door onze opdrachtgevers gevraagd om aan deze diversiteit een bijdrage te leveren. Dat doen wij graag! Diversiteit en inclusie is iets waar wij, elke dag weer, vol overgave aan werken.

Waarom Rieken & Oomen

Kwaliteit

Rieken & Oomen gaat niet over een nacht ijs. Alleen bij een reële kans van slagen nemen we de opdracht aan. We verdiepen ons in de wensen en ideeën van de opdrachtgever. Daarbij kunnen we instrumenten als een organisatiescan, een DISC analyse van het team waarin iemand komt te werken of een cultuurscan inzetten.  Onze vacatures zetten wij altijd op onze website en onze linkedIn pagina, adverteren doen we vooral online. Voor kandidaten kijken we ook in ons eigen bestand en gaan onze researchers  via LinkedIn op zoek.

We begeleiden kandidaten en opdrachtgevers bij de selectiegesprekken en staan hen met raad en daad terzijde. Wij investeren in langdurige relaties, evalueren onze opdrachten met zowel opdrachtgever als kandidaten en onderhouden na plaatsing regelmatig contact. Daar krijgen we altijd veel positieve feedback op en zijn in 2021 ook uitgeroepen tot derde meest klantgerichte bedrijf van Nederland in de sector interim-management. 

'Scherpe vragen door de adviseur op de inhoud van de achtergrond van de sollicitatie. Er werd ook telefonisch nazorg gepleegd of alles correct afgewikkeld was.'
Geplaatst: Roger Wetzels, lid RvC bij Rabobank Zuid-Limburg Oost
'De adviseur had mij zeer goed geïnformeerd over de bestaande vacature. Daarbij werd ik goed voorbereid op mijn gesprekken bij de opdrachtgever.'
Geplaatst: Martin Kok, als manager Markten gemeente Den Haag
'Rieken & Oomen heeft mij een kans geboden om te laten zien dat ik geschikt ben als commissaris. Ik zou ze om deze verfrissende denkwijze dan ook aanbevelen als partner bij dit type werving en selectie opdrachten.'
Geplaatst: Kim Lindelauf, als lid Raad van Commissarissen bij Servatius

Over de oprichting en missie van Rieken & Oomen

Grondlegster Tiny Rieken heeft het haar passie en ambitie gemaakt om het ‘old boys network’ binnen te dringen en er vrouwen tussen te plaatsen. En daarin is zij zeer succesvol. Ze heeft er 2019 zelfs een lintje voor mogen ontvangen. In een kort interview vertelt zij over de oprichting en haar visie. 

Kunnen wij je helpen met een verrassende match?