Toezichthouders

Toezichthouders en commissarissen bij organisaties met een maatschappelijke functie moeten hun werk doen in een steeds complexer wordend krachtenveld van overheid, markt en samenleving.

Voor organisaties:

Voor u als opdrachtgever kan Rieken & Oomen uw organisatie ondersteunen met de werving en selectie van toezichthouders en commissarissen. Vanuit onze expertise vinden we het van belang dat een zorgvuldige procedure, een juiste profielschets en een zorgvuldig traject van werving en selectie bijdragen aan een evenwichtige samenstelling van de Raad van Toezicht, aan een harmonieuze opbouw van kennis, kunde en karakters en aan een goede samenwerking met de Raad van Bestuur. Wij beschikken over een omvangrijk en gekwalificeerd eigen bestand met kandidaten uit alle delen van het land en divers qua achtergrond. Naast het bestand staat de jarenlange ervaring van de adviseurs garant voor een zeer uitgebreid netwerk van toezichthouders, bestuurders en directeuren. Onze adviseurs zijn zelf actief in toezichthoudende functies. Ook vanuit deze eigen rol als toezichthouder zijn onze adviseurs goed geïnformeerd over de opvattingen en ontwikkelingen van goed toezicht. Deze expertise stelt hen in staat u in dit traject professioneel en met succes te ondersteunen.

Voor kandidaten:

Voor u als kandidaat kan Rieken & Oomen bemiddeling tot stand brengen naar een rol als toezichthouder of commissaris. Heeft u, of ambieert u een bestuurlijke of toezichthoudende functie, dan nodigen wij u uit om uw gegevens bij ons te registreren. Via deze inschrijving houden wij u op de hoogte van passende posities. Uw gegevens behandelen wij uiteraard vertrouwelijk.

toezichthoudrs

Rieken&Oomen leestip

De werving van een nieuwe commissaris of toezichthouder is vaak ook een moment om stil te staan bij het team van...
Door:
Diederik Hommes en Bas van der Velde
Bij 43 procent van de Amerikaanse koppels neemt de vrouw de belangrijke beslissingen over het huishouden. Dat...
Door:
Karin Straus
Leeftijd an sich is geen onderscheidende factor bij leden van de Raad van Toezicht. Je hebt zeer jonge zestigers...
Door:
Karin Straus
Onlangs las ik een korte toelichting op een aanstaande lezing van Mary De Gaay Fortman. Zij is onder meer...
Door:
Karin Straus
Heeft u in uw Raad van Toezicht al eens gekeken naar de verschillende persoonsprofielen van de leden? Zijn deze...
Door:
Karin Straus
Toezichthouden anno nu vraagt meer dan de traditionele functionele verdeling op inhoud tussen de samenstelling...
Door:
Karin Straus