Een dag uit het leven van Lenie Dehue - research adviseur

Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest als secretaresse/ projectassistent heb ik de kans gekregen om door te groeien naar de functie van research adviseur. Ik ben heel blij en dankbaar dat mijn collega’s van Rieken & Oomen mij gesteund hebben in mijn ambitie om deze stap te maken.

Mijn werkdag begint om 08.00 uur met het checken van de mail en de reacties/nieuwe connecties op LinkedIn. Aan de hand van de projectplanning bekijk ik samen met mijn collega research adviseur, Tamara Hoogsteder, de stand van zaken van de lopende opdrachten en brengen we prioriteit aan. Het in kaart brengen van kandidaten voor onze in te vullen vaste en interim vacatures is meestal de volgende stap.

Bij het opstarten van een nieuwe wervingsopdracht wordt met de adviseur besproken hoe we van start gaan. Er moeten intakegesprekken worden gepland met betrokkenen binnen de organisatie van de opdrachtgever om het functieprofiel op te stellen. Dit kunnen HR-managers, MT-leden, bestuurders of toezichthouders zijn, maar ook vertegenwoordigers van een cliëntenraad of ondernemingsraad. Om meer gevoel te krijgen bij de kandidaat die wordt gezocht, sluit ik in overleg met de adviseur bij deze gesprekken aan. Nadat het functieprofiel definitief is vastgesteld, kan de search worden gestart en ga ik kandidaten benaderen uit ons eigen zorgvuldig opgebouwde kandidatenbestand, via het netwerk van Rijnconsult en Rieken & Oomen en via LinkedIn. Als uiteindelijk een kandidaat wordt benoemd uit deze search geeft dat ontzettend veel voldoening.

Ik maak ook deel uit van het team Rijnconsult/Rieken & Oomen interim-management. Dit is een andere tak van sport. Vandaag een uitvraag en volgende week kandidaten presenteren! Heel dynamisch en dat is wat het zo leuk maakt. Mijn bijdrage aan het team bestaat uit het benaderen van interim kandidaten, het opstellen van overeenkomsten bij een uiteindelijke plaatsing, het verwerken van alle administratieve gegevens in ons recruitment systeem en een bloemetje sturen bij aanvang van de opdracht om namens het team de interimmanager succes te wensen met zijn nieuwe opdracht.

Mijn werkdag is heel afwisselend en vliegt voorbij. Geen dag is hetzelfde en dit is waarom ik mijn werk na al die jaren nog steeds zo leuk vindt. Temeer nu ik in mijn nieuwe functie iedere dag iets bijleer en me verder kan ontwikkelen.

Na de laatste check of ik niets vergeten ben, sluit ik met een voldaan gevoel mijn laptop. Morgen weer een dagje naar ons mooie kantoor in de binnenstad van Maastricht. Leuk om mijn collega’s dan weer te treffen!

Auteur

Afbeelding
Lenie Dehue
Lenie Dehue