Eerste jaarlijkse Alumnidag Opleiding toezichthouden

Op 23 september jongstleden waren zo’n 60 geregistreerde toezichthouders van de opleiding voor toezichthouders van de Universiteit Maastricht aanwezig in het MECC in Maastricht bij de eerste editie van de jaarlijkse Alumnidag.  Het thema van de dag was “De wendbare organisatie”.

Onder leiding van de Rob van de Wiel, algemeen directeur van het MECC, werden de aanwezigen meegenomen in de enorme hectiek van het afgelopen Corona-jaar. Hoe wendbaar ben je dan als organisatie en wat betekent dit voor de toezichthouder?

 Inspirerende break-out sessies volgden. Elke spreker heeft vanuit het thema: “De Toezichthouder in een wendbare organisatie” zijn of haar invulling gegeven. Hans Hoek (C3 Adviseurs en Managers) leidde een sessie met als titel “Flexibel en standvastig in samenwerkingsverbanden?”, Maurice Franssen (OrgFit) sprak over “Richten we de organisatie in op basis van de nieuwe trends of blijven we trouw aan de traditionele organisatie-inrichting?” en Bas van der Velde en Johan Sinnema, beide werkzaam bij onze collega’s van Rijnconsult, verzorgden een workshop met als titel: ”Past het leiderschap zich aan of is het huidige leiderschap passend?”

 Het was een aangename dag met geanimeerde discussies en interessante ontmoetingen. 

 Voor meer informatie over de opleiding voor geregistreerd toezichthouder van de Universiteit Maastricht klik hier