Mini-symposium 'Diversiteit en Inclusie'

Van het belang van diversiteit en inclusie zijn we allemaal overtuigd. Maar hoe zet je een statement om in actie?

Rieken & Oomen | Rijnconsult organiseert op 25 april a.s. een bijeenkomst met als thema: “D&I in de praktijk.

Hoe voorkom je dat het D&I -beleid bij holle woorden en statements blijft? Waar loop je tegenaan bij de implementatie van het beleid en hoe ga je constructief en concreet aan de slag om je organisatie diverser, inclusiever en gelijkwaardiger te maken? Om dit te onderzoeken hebben wij onze gastspreker prof dr. Saniye Celik uitgenodigd.

Samen met haar gaan we in op de essentie van diversiteit en krijgen een denkraam aangereikt vanuit het waardenperspectief. We bespreken de beleidstheorie, de diversiteitsperspectieven en gaan in gesprek over de actielijnen voor je organisatie. De inbedding van verantwoordelijkheden voor diversiteit en inclusie in de organisatie vraagt gerichte aandacht en een strategische aanpak. We bespreken de uitdagingen in de praktijk en de sleutels voor succes. Ook het ongenoegen over het thema komt aan bod. Wat zijn de randvoorwaarden voor inclusieve organisatiecultuur. En welke lering kunnen we trekken uit eerdere aanpakken?

Alvast meer weten? Lees het artikel diversiteit vanuit waardenperspectief 

Gastspreker Saniye Celik

Saniye Çelik is hoogleraar diversiteit en politie bij het Institute for Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden. Tevens is ze lector diversiteit en inclusie aan de Hogeschool Leiden. Ze geeft onderwijs over diversiteit, inclusie en leiderschap en doet onderzoek naar diversiteitsvraagstukken. Saniye werkte ruim dertig jaar bij de overheid, waarvan zeventien jaar bij de politie en veertien jaar bij het ministerie van BZK. Bij dat laatste coördineerde ze het diversiteitsbeleid van verschillende kabinetten voor de publieke sector. Ze heeft de Inclusiescan ontwikkeld voor individuen, teams en organisaties en begeleidt besturen en het management van organisaties in diversiteit, leiderschap en inclusieve cultuur.

Praktische informatie

🗓 Datum: donderdag 25 april 2024

🕒 Tijd: Van 16 tot 19 uur. 

🏢 Locatie: LE:EN, 3523 CK, Utrecht

Kosten €50,- p.p.

Na afloop is er natuurlijk gelegenheid tot napraten, afspraken maken en is er een hapje en drankje.

Voor deze bijeenkomst vragen wij een bijdrage van € 50,00 exclusief btw. Kosteloos annuleren kan tot 11 april 2024. U laten vervangen mag altijd.
Aanmelden