Vraag naar extern personeel bij overheid groeit

Uit recent onderzoek blijkt dat de externe inhuur door de Rijksoverheid enorm is toegenomen. De uitgaven zijn in vijf jaar tijd verdubbeld. Dit komt door onder andere door schaarste aan specialistische kennis en ervaring. Denk daarbij bv aan specifieke ICT-kennis of ervaring met specifieke projecten zoals de schadeafhandeling in Groningen of de toeslagenaffaire. Ondanks de Roemernorm, die een maximum van 10% externe inhuur voorschrijft, was in 2023 maar liefst 15,4% van de loonkosten voor extern personeel.*

Als werving- en selectiebureau merken wij een stijging in de vraag naar gespecialiseerde profielen met een focus op verander- en cultuurmanagement. Deze trend weerspiegelt de noodzaak binnen overheidsinstellingen om zich aan te passen aan snel veranderende omgevingen en complexe projecten. Onze expertise helpt overheidsinstanties de juiste professionals te vinden die deze uitdagingen effectief kunnen aanpakken. Professionals met ervaring in de publieke sector die gewend zijn grotere teams aan te sturen of organisaties te ontwikkelen. 

Wil jij de drijvende kracht worden achter baanbrekende verandertrajecten bij de overheid? Regelmatig hebben wij opdrachten voor projectleiders, adviseurs en organisatiecoaches, vaak bij gemeenten of het Rijk. 

Spreekt dit je aan en ben je beschikbaar als zelfstandige interim-manager? Neem dan contact op met één van onderstaande adviseurs of mail via interim@rijnconsult.nl. Wij maken graag kennis met je!

*Bron Zipconomy

Auteur

Afbeelding
Tanja
Tanja de Vries
Afbeelding
Jan-Willem
Jan-Willem van Stijn