Interim Management

Interim management kan een passende oplossing zijn voor een tijdelijke situatie bij (on)verwachte reorganisatie, ter overbrugging van invulling van een vacature of voor het vlottrekken van een project.

Wij selecteren zorgvuldig ervaren interimmers die bewezen hebben organisaties verder te helpen met hun specifieke vaardigheden. Hierbij gaat oog voor mensen en resultaat samen: wij werken met bevlogen en inspirerende managers en projectleiders, met een brede kijk op zaken, gericht op pragmatische oplossingen. Natuurlijk verkennen wij uw vraag nader door een persoonlijke intake, waarin wij uw situatie en wensen in kaart brengen en vertalen naar de gewenste kennis en ervaring. Om de kwaliteit van de invulling te borgen, werken wij in dit traject ook samen met het interim-netwerk van Rijnconsult.  

Onze 7 interim beloftes:

1. Netwerk van 2.000+ ervaren interimmers
2. Binnen 2 werkdagen minimaal 3 geschikte kandidaten
3. Inzet van ervaren schaduwadviseurs
4. Specifieke sectorkennis en ervaring
5. Aangesloten bij de Raad van Interim Management
6. Hanteren kwaliteitseisen van NVP-sollicitatiecode
7. Onze contracten zijn wet DBA-proof

Combinatie procedure Interim- vast

Een andere optie is de zogenaamde “combinatie procedure” waarbij wij eerst snel een interim-oplossing verzorgen, zodat er op een later moment, in alle rust en zorgvuldigheid, een vaste invulling voor de vacature gezocht kan worden. Onze adviseurs kunnen u als opdrachtgever hier een aantrekkelijk aanbod voor doen.


Verantwoord werven en selecteren in het Corona tijdperk

Corona heeft ook zijn impact op werving & selectie. Procedures worden regelmatig uitgesteld. Maar is dit ook nodig? Op dit moment ondersteunen we een aantal opdrachtgevers met  een online aanpak op afstand. Hiervoor gebruiken de tools als Microsoft Teams of Zoom. De aanpak behelst de volgende activiteiten:

  • Online organiseren van de intakegesprekken over de vacature, het opstellen van de vacaturetekst en de plaatsing hiervan op onze site, de site van de opdrachtgever, jobsites en Social Media.
  • Onze search vindt telefonisch en online plaats via onze database, LinkedIn en het persoonlijk netwerk van de collega’s van Rieken & Oomen en Rijnconsult.
  • Kandidaten kunnen telefonisch, per e-mail, Facebook, LinkedIn en WhatsApp bij ons terecht voor aanvullende informatie. Het aanleveren van motivatiebrieven en cv’s vond al online plaats.
  • De voorselectiegesprekken met interessante kandidaten vindt online plaats. Meestal via WhatsApp maar ook via Microsoft Teams of Facetime.
  • Pre-assessments en assessments als onderdeel van de procedure worden online afgenomen en in overleg met de kandidaat gedeeld per mail.

Tijdens deze voorselectie houden wij onze opdrachtgevers via de mail en telefonisch op de hoogte van onze vorderingen. Als deze fase is afgerond adviseren wij om met een aantal kandidaten in gesprek te gaan wanneer dit echt verantwoord is. Daarbij worden alle regels van het RIVM in acht genomen. Er worden geen handen geschud en er is tenminste 1,5 meter afstand tussen de gesprekspartners. De uiteindelijk geselecteerde kandidaat heeft in de meeste gevallen een opzegtermijn van gemiddeld twee maanden. Al met al zal een nu opgestarte procedure over zo’n vier maanden een startende medewerker opleveren.

'Schaduwmanagement: klankbord voor de interimmer, kwaliteitsborging voor de opdrachtgever.'

interim management

interim management